NewFotografie-20210407-041.jpg

Op 16 januari 2019 veranderde mijn stabiele en zorgeloze leventje, alleen wist ik het toen nog niet...

Nadine van Spanje

Mijn leven zou compleet veranderen

En ik dacht nog dat het op een positieve manier zou veranderen, niet dus. Terug in de tijd. In 2014 startte ik met mijn studie fotografie en ontdekte ik dat dát mijn grote passie is. Mijn studie was niet helemaal uitdagend genoeg, dus ik startte in 2015 mijn eigen bedrijf met in mijn achterhoofd; nu kan ik werken aan de start en na mijn diplomering kan ik meteen vol gas!

Ik was druk met van alles en was hele dagen aan het werk, aan het sporten en aan het studeren. 80% van de tijd stond of liep ik en dat was niet zo handig, in 2018 kreeg ik namelijk last van pijn in mijn voet en dit werd steeds erger. Ik dacht dat het wel over zou gaan als alles wat rustiger ging worden nadat ik zou afstuderen. Dat deed ik in juli 2018, maar de pijn werd alsnog erger. Ik zou geopereerd moeten worden en daarna zou ik weer pijnvrij zijn. Klonk prima, die 6 weken hersteltijd kwam ik wel door.

16 januari 2019 was de operatie en achteraf had ik dit beter niet kunnen doen. De 6 weken waren om en er was niets verbeterd, het was juist slechter geworden. Ik wist toen als snel, 'shit, ik kan niet meer fulltime fotograferen... wat nu?'

NewFotografie-20210407-077.jpg

Elke ondernemer mag in de spotlights staan!

Ik kon niet veel anders dan nadenken over wat ik nu weer met mijn leven aan moest. De tijd had ik er toen in ieder geval ruim voor.

Toendertijd was ik al helemaal into de personal branding fotografie, ik begon zelfs als een van de eerste personal branding fotografen in Nederland! Met personal branding denk je o.a. na over jouw verhaal, dat deed ik ook om te ontdekken wat er naast fotografie nog meer bij mij paste.

Ik kwam erop uit dat ik ondernemers zichtbaar wil maken en er ook voor wil zorgen dat ze zichtbaar blijven. Vroeger heb ik namelijk wel geweten dat in de spotlights staan niet altijd makkelijk is. Ik ben altijd al een beetje een ander type geweest en ben daarom gepest. Zeker op de middelbare school waar ik zat, kon ik niet altijd mezelf zijn. Mijn middelbare school was reformatorisch-christelijk en ben daar helemáál niet van.

Op deze school moest ik vooral maar normaal en klein blijven en vooral niet te bijzonder zijn. Gelukkig weet ik nu dat dat de grootste bullshit is die er bestaat. Als jij iets toe te voegen hebt, mag je jezelf wel in de spotlights zetten!

Zo werd het voor mij ineens duidelijk; ik mag ondernemers en specifiek fotografen gaan helpen om impact te maken!

Focus op Ondernemerschap werd in mei 2019 geboren!

ALLE ANTWOORDEN ZITTEN IN JE.

EN DIT WAS MIJN ANTWOORD

OPNIEUW BOUWEN

Een spannende tijd brak aan, want ik moest weer een nieuwe business op gaan bouwen. Gelukkig had ik het al eens gedaan en wist ik wat wel en niet werkt. Één ding was meteen zeker, ik had nu twee passies waar ik vol voor kon gaan en dit gaf mijn lichaam ook rust.

Voordat ik het wist, was ik al heel veel fotografen en andere ondernemers aan het helpen. Het was alsof ik een puzzelstukje gevonden had en alles klopte. Die operatie was rot, maar zonder die operatie had ik mijn tweede passie misschien helemaal niet gevonden.

Alles liep en stroomde, het enige wat een beetje moeizaam liep, was ikzelf. Ik had eigenlijk nog een operatie nodig, daar kwamen we eind februari 2020 achter. Je voelt hem vast aankomen; corrie. In plaats van een operatie, kreeg ik doosjes vol met pijnstillers, omdat alle zorg werd uitgesteld. Ik dacht 'fack dat, ik ga niet stil staan nu.' Ik pakte door en door en werd in december 2020 geopereerd en ben op het moment nog aan het wachten op mijn revalidatietraject.

Ik houd van mijn werk, dus ondanks dat het allemaal niet vanzelf gaat, ga ik door met het uitvoeren van mijn missie. Dat is voor mij de best werkende pijnstiller!

NewFotografie-20210407-071.jpg

Nu is het tijd voor leukere dingen!

NewFotografie-20200629-084_edited.jpg

Want het is heus niet alleen maar ellende in mijn leven hoor, helemaal niet juist! Ik heb van kleins af aan geroepen dat ik een eigen bedrijf wilde en dat is me op mijn 18e al gelukt.

Mijn werk voelt totaal niet als werk, dus ik ga daarom elke dag met plezier naar mijn kantoor op het Stationsplein in Veenendaal of naar mijn klanten of een mooie locatie voor een fotosessie.

Ik zie ondernemen echt als een speeltuin. Het is iets waar je niet altijd serieus hoeft te zijn, maar waar vooral ruimte is voor plezier, humor en je blije zelf zijn. Zo houdt je het vol en plezier werkt vaak aanstekelijk, wat mooi is meegenomen.

Een succesvolle ondernemer zijn, gaat voor mij niet om minimaal10K omzet per maand, maar het gaat erom dat je iets doet waarmee jij vrijheid ervaart.

Mensen die mij goed kennen, weten dat:

  • Ik bijna nooit een wijntje af zal slaan. Een van mijn voornamen is ook 'Wijntje', zo heette mijn oma. Als ik klanten een kleinigheidje wil geven, krijgen ze vaak een 'wijntje van Wijntje'.

  • Een vork mijn go-to bestek is. Alles wat met een vork kan, doe ik dan ook met een vork. Een lepel hoef je mij alleen te geven bij vla en soep.

  • Ik een enorme fan ben van Prince en David Bowie, beide helden hebben een eervolle plek op mijn enkels in de vorm van een tattoo. Daar heb ik er trouwens nooit genoeg van...

  • Mijn zonneteken steenbok is en heel erg veel planeten ook in Steenbok staan en dat ik een Generator ben als we het over Human Design hebben. Ik leer hier steeds meer over, maar blijf toch wel lekker nuchter (typiche steenbok!!)

  • Paco mijn huisdier is. Hij is een 21-jarige dwergpapegaai met een, wat zullen we zeggen... 'moeilijk' karakter. Verder is het een schatje!

  • Ik meer dan 200 LP's heb en een iets t dure platenspeler. Dat is de hobby waar ik dan weer niet mijn werk van gemaakt heb ;)

NewFotografie-20210407-097.jpg
NEWFOTOGRAFIE-20200330-003_edited.jpg

Samenwerken?

Stuur mij dan gerust een berichtje en vertel eens wie jij bent en wat jouw droom is!